1117 Budapest, Budafoki út 183.
Tel.: 464-5881, 464-5812
Fax: 464-5882
E-mail: info@diametrus.hu
Diametrus
Kutató, Fejlesztő, Szolgáltató Kft.
Nyitólap
Szilárd tüzelés égéstermék elvezetőinek bélelése

KAMIX – egy régi technológia újjászületése korszerű anyagokkal.

Reneszánszát éli napjainkban a fával és egyéb szilárd anyagokkal történő tüzelés. A gázár folyamatos emelkedése miatt egyre több hagyományos cserépkályha, kemence épül a gázfűtés kiegészítésére/kiváltására, de méltán népszerűek a hangulatos kandallók is.

A legtöbb lakás rendelkezik tartalék kéménykürtővel, amely bélelés után alkalmassá tehető a vegyes tüzelés égéstermékének biztonságos elvezetésére.

A legkézenfekvőbb tüzelőanyag a tűzifa, azonban elégetése során (főleg ha nem teljesen kiszárított) csersav, kátrány és egyéb anyagok keletkeznek. Ha ez a kondenzátum beivódik a falakba, lehetetlen onnan eltávolítani. Átszivárog a téglákon, makacs elszíneződéseket okoz, illetve kellemetlen bűzt áraszt magából. Mindezektől és a mérgező füstgáz beszivárgásától tehát meg kell védeni a lakóteret és a lakókat. Ezt a feladatot látja el a kéménybélelés.

Szilárd tüzelés esetén a járatok bélelésére eddig rendszerint vastag falú acélcsövet használtak, amely jelentősen lecsökkentette a négyszögletes kürtő keresztmetszetét, akadályozva a megfelelő huzat kialakulását, kéményelhúzás esetén pedig csak komoly bontással járó munkával lehetett a járatba helyezni.

A KAMIX a régi, úgynevezett kikenéses technológia mai megfelelője korszerű, a jelenkori igényeknek minden tekintetben megfelelő anyagokkal.

A bélelő anyag a sok egyéb összetevő mellett vulkáni kőzet őrleményt is tartalmaz, ez biztosítja az időállóságot. Az anyag állandó, kiváló minőségét a német gyártástechnológia megbízhatósága garantálja.

A kéménybélelés három fázisban történik:

- az alapozó anyag felvitele elősegíti a bélelő anyag megtapadását a kürtő falán, a fugázás réseiben, egyéb kitöltendő üregeiben;

- a tulajdonképpeni bélelő-anyag felhordása, amely füst-tömören elzárja a füstjáratot a környező falaktól;

- vízzáró réteg felvitele, amely a nedvesedéstől óvja meg a felületet.

Ezzel a technológiával az elhúzásos kémények bélelése is megoldható bontás nélkül, a lehető legnagyobb hasznos keresztmetszet megtartása mellett. A bélelés magas füstgáz hőmérséklet esetén is alkalmazható, az ilyen módon felújított kéményre minden szilárd tüzelésű készülék korlátozás nélkül ráköthető.

Társaságunk a KAMIX technológia Budapest egész területére kiterjedő területi képviselője.


A kürtő ipari kamerás áttekintése után árajánlatot adunk. Várjuk hívását...

Kéménybajok
Egyedi kémények bélelése
Új technológia!
Túlnyomásos gyűjtőkémény
Ipari kémények felújítása
Szerelt kémények építése
Zárt égésterű készülékek
kéménye
Szilárd tüzelés kéményei
Esővíz elvezetők
rekonstrukciója
Szellőzőjárat tisztítás
Betonfúrás
Egyéb szolgáltatásaink
Fényképek, videók
Referenciák
Önről
Rólunk
KapcsolatVideofelvétel a bélelésről