Esőlefolyók bélelése

RainflexAz elöregedett, törött esőlefolyó csövek bontás nélküli javítása

Esőlefolyók bélelése RainFlex anyaggal

A lapostetős épületek esőlefolyói rendszerint az épület belső részén, lakásokon belül vezetik le a csapadékvizet a csatornarendszerbe. Az eredetileg beépített eternit ejtőcsövek illesztései, de maga a cső anyaga is az eltelt 20 - 40 év miatt egyre több helyen mennek tönkre, nem kis bosszúságot okozó beázási foltok jelennek meg, málló vakolat kíséretében.

A lakásokon áthaladó függőleges eternit vezeték javítása, cseréje óriási bontási munkát igényelne, hatalmas felfordulást okozva a lakásokban.

A Kompozitor Kft. által kifejlesztett RainFlex anyaggal sokkal egyszerűbb a javítás.

A tető és a pinceszint közötti függőleges szakasz hőre keményedő műanyaggal történő bélelése bontás nélkül elvégezhető.

Az elkészült RainFlex bélelést a vízszintes elvezető szakasszal, gumis karmantyú segítségével lehet tökéletesen összekötni. A kivitelezés nem érinti a lakásokat, csak a tetőn és a pincében, garázsban történik a  munkavégzés.

A RainFlex-es bélelési eljárás sok kellemetlenségtől kíméli meg a lakástulajdonosokat – kipróbált, egyre inkább terjedő felújítási mód.

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...