Esőlefolyók bélelése

RainflexAz elöregedett, törött esőlefolyó csövek bontás nélküli javítása

Esőlefolyók bélelése RainFlex anyaggal

A lapostetős épületek esőlefolyói rendszerint az épület belső részén, lakásokon belül vezetik le a csapadékvizet a csatornarendszerbe. Az eredetileg beépített eternit ejtőcsövek illesztései, de maga a cső anyaga is az eltelt 20 - 40 év miatt egyre több helyen mennek tönkre, nem kis bosszúságot okozó beázási foltok jelennek meg, málló vakolat kíséretében.

A lakásokon áthaladó függőleges eternit vezeték javítása, cseréje óriási bontási munkát igényelne, hatalmas felfordulást okozva a lakásokban.

A Kompozitor Kft. által kifejlesztett RainFlex anyaggal sokkal egyszerűbb a javítás.

A tető és a pinceszint közötti függőleges szakasz hőre keményedő műanyaggal történő bélelése bontás nélkül elvégezhető.

Az elkészült RainFlex bélelést a vízszintes elvezető szakasszal, gumis karmantyú segítségével lehet tökéletesen összekötni. A kivitelezés nem érinti a lakásokat, csak a tetőn és a pincében, garázsban történik a  munkavégzés.

A RainFlex-es bélelési eljárás sok kellemetlenségtől kíméli meg a lakástulajdonosokat – kipróbált, egyre inkább terjedő felújítási mód.

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...