https://dpmptsp.pareparekota.go.id/sdemo/
  • Diametrus Kutató, Fejlesztő, Szolgáltató Kft.
  • 1097 Budapest,
  • Hentes u. 11-13.
  • +36-1-464-5881
  • info@diametrus.hu
  • H-P 8.00-16.00
  • Sz-V zárva
Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Gyűjtőkémény-felújítás egy nap alatt

Gyűjtőkémény-felújítás egy nap alatt

Szerencsés – és ritka – együttállás, ha a magyarországi épületgépészeti szaksajtó egy magyar innovációról számolhat be. Igaz, esetünkben maga a problémakör is jellegzetesen magyar, vagy legalábbis kelet-európai, a Lajtától nyugatra ugyanis nem nagyon fordult elő, hogy olyan társasházi kéménymegoldásokkal álljanak elő, amely lehetővé teszi, hogy egy kürtőre több lakás is csatlakozzon.

Gépészek kontra kéményseprők? Ugyan már…

Gépészek kontra kéményseprők? Ugyan már…

Valljuk meg őszintén, ha füstgázelvezetésről, különösen gyűjtő jellegű égéstermék-elvezetőkről és fűtéskorszerűsítésről esik szó, a kéményseprők és a gépészek, tervezők között mintha feszülne némi felfogásbéli különbség.

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.