• Diametrus Kutató, Fejlesztő, Szolgáltató Kft.
  • 1117 Budapest,
  • Budafoki út 183.
  • +36-1-464-5881
  • info@diametrus.hu
  • H-P 8.00-16.00
  • Sz-V zárva
Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Gyűjtőkéményekről a kéményseprő szemével

A VGF talán a legszínvonalasabb szakmai lap, ezért fontosnak tartjuk, hogy hirdetéseink jelenjenek meg időnként. Jelenlétünk annál inkább indokolt, mert időnként szakmailag független szakmai cikkek is jelennek meg a minket leginkább érintő témakörben a gyűjtőkéményekkel kapcsolatos problémák megvitatására.

Gyűjtőkémény korszerűsítés akár egy nap alatt

Gyűjtőkémény korszerűsítés akár egy nap alatt

A Diametrus Kft évek óta korrekt üzleti kapcsolatban van a Gépész Holdinggal. A Gépész Holding a Bosch és Baxi kazánok beszállítója és náluk szerezzük be a fűtésszerelési anyagok túlnyomó többségét is.

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.