Kéményseprő járda építése

Kmnyseprjrda 7Budapesti csendélet kéményseprőjárda maradékával

A kéményfelújítások átvétele során visszatérő probléma a kitorkolás megközelíthetősége. Hiába tudja az ügyes és bátor kivitelező a tetőcserepeken egyensúlyozva elvégezni a szükséges felújítási munkákat., akár a képen látható körülmények között. A munkát átvevő kéményseprők teljes joggal követelik meg a kiépített kéményseprő járdát, aminek segítségével télen-nyáron, hóban-fagyban biztonságosan lehet mehközelíteni a kémény kitorkolását.

A műszaki előírásoknak mindenben eleget tevő járdaépítés nem olcsó dolog. Igazán komoly költség a sok kéménytesttel rendelkező társasházaknál merülhet fel, ahol azonbana járda közös tulajdon, tehát közös költség szokott lenni.

Munkatársaink nagy gyakorlattal a hátuk mögött oldják meg az időnként alpin technikát is igénylő munkát.

 
Új és biztonságos kéményseprő járda az elbontott helyén

Kéményseprő járda szerelés alattJardak 2Kéményseprő járda szerelés alatt - 2.                                                                                                                        


 A múlt és a jelen egymás mellett

 

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...