Gyűjtőkémények

Aki gyűjtőkéményt használ, tisztában van vele milyen nehéz helyzetbe kerül, ha gázkészüléket kell valamilyen okból cserélnie.

Miközben a gyűjtőkémények, és a rájuk csatlakoztatott, gázkészülékek műszaki állapotai - az egyébként elvárható felújítások hiányában - folyamatosan romlottak, addig a gyűjtőkéményekkel és gázkészülékekkel foglalkozó szabványelőírások az utóbbi években egyre szigorodtak.

Mivel a gyűjtőkéményen keresztül a rájuk csatlakozó lakások összeköttetésben vannak egymással, ezért ha egy lakásban gázkészüléket cserélnek, az kihatással van a többi lakásra.

A zárt égésterű turbós készülékek által használ gyűjtőkémények (LAS gyűjtőkémény) felújítására ajánlunk olyan megoldást (KREA K2+), amelynél a még használható turbós gázkazánokat meg lehet tartani, nincs szükség a többi lakásban is készülékcserét végrehajtani!

Nincs hasonló lehetőség a nyitott égésterű készülékek esetében. A termofor gyűjtőkémények felújítása után már nincs lehetőség a régi kazán tovább üzemelésére - minden kazán a kéményen egyöntetűen csak kondenzációs kazán lehet!

KREA K2+ gyűjtőkémény rendszer működési elve
Turbós és kondenzációs gázkészülékek közös gyűjtőkéményen – Vegyes Gyűjtőkémény
KREA K2+ gyűjtőkémény rendszer, felújítás lépésről-lépésre
Hogyan történik a gyűjtőkémény felújítása KREA K2+ rendszerrel
Termofor Gyűjtőkémények
Hogyan lehet kondenzációs gyűjtőkéménnyé átalakítani a Termofor gyűjtőkéményeket

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...