Gyűjtőkémények

Aki gyűjtőkéményt használ, tisztában van vele milyen nehéz helyzetbe kerül, ha gázkészüléket kell valamilyen okból cserélnie.

Miközben a gyűjtőkémények, és a rájuk csatlakoztatott, gázkészülékek műszaki állapotai - az egyébként elvárható felújítások hiányában - folyamatosan romlottak, addig a gyűjtőkéményekkel és gázkészülékekkel foglalkozó szabványelőírások az utóbbi években egyre szigorodtak.

Mivel a gyűjtőkéményen keresztül a rájuk csatlakozó lakások összeköttetésben vannak egymással, ezért ha egy lakásban gázkészüléket cserélnek, az kihatással van a többi lakásra.

A zárt égésterű turbós készülékek által használ gyűjtőkémények (LAS gyűjtőkémény) felújítására ajánlunk olyan megoldást (KREA K2+), amelynél a még használható turbós gázkazánokat meg lehet tartani, nincs szükség a többi lakásban is készülékcserét végrehajtani!

Nincs hasonló lehetőség a nyitott égésterű készülékek esetében. A termofor gyűjtőkémények felújítása után már nincs lehetőség a régi kazán tovább üzemelésére - minden kazán a kéményen egyöntetűen csak kondenzációs kazán lehet!

KREA K2+ gyűjtőkémény rendszer működési elve
Turbós és kondenzációs gázkészülékek közös gyűjtőkéményen – Vegyes Gyűjtőkémény
KREA K2+ gyűjtőkémény rendszer, felújítás lépésről-lépésre
Hogyan történik a gyűjtőkémény felújítása KREA K2+ rendszerrel
Termofor Gyűjtőkémények
Hogyan lehet kondenzációs gyűjtőkéménnyé átalakítani a Termofor gyűjtőkéményeket

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...