Ipari kémények felújítása

 

Az iparban is elvárás az esztétikus megoldás

Készülnek a bővülő gyógyszergyár kéményei

 

A nagyteljesítményű ipari gázkazánok égéstermékeinek elvezetését biztosító kémények fokozottan vannak kitéve a kondenzátum okozta eróziónak.

A gyártási technológiákból adódóan különféle speciális összetevők lehetnek az égéstermékben, amivel szemben a kémény anyagának ellenállónak kell lennie. Más és más speciális hatás érheti a kémény anyagát a gyógyszer-, az élelmiszeripar, a távfűtés vagy a gumigyártásterületén, amelyet már a tervezés során figyelembe kell venni.

Kollégium fűtési rendszereMivel az érintett gázkazánok általában termelő üzemek, nagyobb lakó- és középületek, vagy lakótelepek melegvíz-, és/vagy fűtésellátását biztosítják, nagyon fontos, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb kiesést okozza. Megfelelő előkészítés után a kivitelezési munka 1-2-3 nap alatt véghezvihető .

Alábbiakban néhány kivitelezési kép amely megvalósításában részt vett társaságunk:Hosszú az út a kéményigIpari kazánok csatlakozása a kéményekhez

Ipari kmnyBonyolult kéményrendszer

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...