Kéménytestek felújítása

kmnyfej Belvrosi csendletMesébe illő tetőlátkép

 

A mai napig rendszeresen botlunk bele munkánk során a képen láható torzóhoz hasonló kéményfejekbe, illetve kéményseprő járdákba.

A romos kéményfejek veszélyt jelentenek a tüzelőberendezések használóira és az utcán, belső udvaron tartózkodó emberekre egyaránt.

A társasházak költségvetésében előbb-utóbb hangsúlyosabb tétel lesz a kéményfej- felújítás vagy a megelőző karbantartás.

Jelen pillanatban a tulajdonosok még inkább csak a közvetlen életveszélyt jelentő kéménytesteket bontatják vissza és építtetik újra a szabványoknak megfelelő anyagokból.

  

 

  

Kemenyfejek 2Épülő kéménytestek, újrafalazott kéményekMaga a munkavégzés is sok veszélyforrást rejt magában, különösen az alábbiak érdemelnek figyelmet:

  • magasban végzett munka veszélyei, egyéni biztonság a munkát végző számára
  • a leeső bontási anyagok, szerszámok elleni védelem kialakítása
  • bontási anyag begyűjtése elszállítása
  • építési anyag biztonságos tetőre juttatása
  • kéményjáratok dugulás elleni védelme

A kivitelezés során felhasznált anyagok minősége és az építési technológia betartása eredményezheti, hogy az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett építmény helyt álljon az elkövetkező évtizedekben!

  

Kemenyfejek 3Készül a fedkő

Kemenyfejek 1Kéménytestek felújítása a belvárosban

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...