Kéménytestek felújítása

kmnyfej Belvrosi csendletMesébe illő tetőlátkép

 

A mai napig rendszeresen botlunk bele munkánk során a képen láható torzóhoz hasonló kéményfejekbe, illetve kéményseprő járdákba.

A romos kéményfejek veszélyt jelentenek a tüzelőberendezések használóira és az utcán, belső udvaron tartózkodó emberekre egyaránt.

A társasházak költségvetésében előbb-utóbb hangsúlyosabb tétel lesz a kéményfej- felújítás vagy a megelőző karbantartás.

Jelen pillanatban a tulajdonosok még inkább csak a közvetlen életveszélyt jelentő kéménytesteket bontatják vissza és építtetik újra a szabványoknak megfelelő anyagokból.

  

 

  

Kemenyfejek 2Épülő kéménytestek, újrafalazott kéményekMaga a munkavégzés is sok veszélyforrást rejt magában, különösen az alábbiak érdemelnek figyelmet:

  • magasban végzett munka veszélyei, egyéni biztonság a munkát végző számára
  • a leeső bontási anyagok, szerszámok elleni védelem kialakítása
  • bontási anyag begyűjtése elszállítása
  • építési anyag biztonságos tetőre juttatása
  • kéményjáratok dugulás elleni védelme

A kivitelezés során felhasznált anyagok minősége és az építési technológia betartása eredményezheti, hogy az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett építmény helyt álljon az elkövetkező évtizedekben!

  

Kemenyfejek 3Készül a fedkő

Kemenyfejek 1Kéménytestek felújítása a belvárosban

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...