Szerelt kémények építése

Amikor egy épületben nem áll rendelkezésre az égéstermSzerelt kmny Krnye Henkel 2Szerelt kémény a befejezés előtti szakaszbanék elvezetésére alkalmas hely, szabad kürtő, akkor az épület oldalfalára, vagy egy világító udvarba építünk külső szerelt kéményt. A szerelt kémények kettős falú, hőszigetelt, egymásba illeszthető acélcsövek. Annak érdekében, hogy a kéménynek megfelelő huzata legyen, nem szabad az égésterméknek lehűlni, ezért a belső cső körül szigetelő anyag található, amelyet egy újabb acélhéj burkol. 

Szerelt kéményeket alkalmazunk, ha:

  • a meglévő falazott kémény nem tehető alkalmassá a biztonságos égéstermék elvezetésre;
  • az új helyre telepített gázkészülék közelében nincs felhasználható épített kémény;
  • ipari létesítményben a gyártási technológia miatt a kéményt csak kívűl lehet elhelyezni;
  • falazott kéményt kell magasítani egy új tereptárgy miatt (pl: környező építkezés miatt a kitorkollás szélörvénybe kerül - lásd  "Magasítások" menűpont);

 Szerelésük, rögzítésük általában alpin-technikával történik. Megfelelő idomokkal kell biztosítani a tisztíthatóságot, és a kondenzátum elvezetést.

 

 

 

 Fenti szerelt kémény épületen belüli szakasza

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...