Szerelt kémények építése

Amikor egy épületben nem áll rendelkezésre az égéstermSzerelt kmny Krnye Henkel 2Szerelt kémény a befejezés előtti szakaszbanék elvezetésére alkalmas hely, szabad kürtő, akkor az épület oldalfalára, vagy egy világító udvarba építünk külső szerelt kéményt. A szerelt kémények kettős falú, hőszigetelt, egymásba illeszthető acélcsövek. Annak érdekében, hogy a kéménynek megfelelő huzata legyen, nem szabad az égésterméknek lehűlni, ezért a belső cső körül szigetelő anyag található, amelyet egy újabb acélhéj burkol. 

Szerelt kéményeket alkalmazunk, ha:

  • a meglévő falazott kémény nem tehető alkalmassá a biztonságos égéstermék elvezetésre;
  • az új helyre telepített gázkészülék közelében nincs felhasználható épített kémény;
  • ipari létesítményben a gyártási technológia miatt a kéményt csak kívűl lehet elhelyezni;
  • falazott kéményt kell magasítani egy új tereptárgy miatt (pl: környező építkezés miatt a kitorkollás szélörvénybe kerül - lásd  "Magasítások" menűpont);

 Szerelésük, rögzítésük általában alpin-technikával történik. Megfelelő idomokkal kell biztosítani a tisztíthatóságot, és a kondenzátum elvezetést.

 

 

 

 Fenti szerelt kémény épületen belüli szakasza

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...