Egyedi kémények

A csak egy lakás égéstermék elvezetését ellátó kéményt egyedi kéménynek hívják. A csatlakozó készülék fajtája szerint megkülönböztetünk:

Nyitott égésterű készülékek kéményei

A nyitott égésterű készülékek az égési levegő pótlására a helységlevegőt használják. A mai napig rengeteg a béleletlen, vagy már átkorrodált béleléssel rendelkező kéményre kötött készülék. Társaságunk a pótlásra, felújításra FuranFlex anyagot használ, amely később, készülék csere után felhasználható kondenzációs kazánok számára.

További információk a nyílt égésterű készülékek kéményeiről »

Zárt égésterű készülékek kéményei

A zárt égésterű készülékek a kültérből szívják az égési levegőt és beépített ventilátoruk segítségével a kéménybe nyomják az égésterméket. A  kondenzációs kazánok elterjedésével a kémény felé támasztott követelmények is változtak, a nyomásállóság mellett nagyobb hangsúlyt kap a savas kondenzvíznek való ellenállás. Legtöbb a Társaságunk által beépített kémény Tricox gyártmány.

További információk a zárt égésterű készülékek kéményeiről »

Fatüzelés kéményei

Fatüzelést egyre inkább csak esztétikai és hangulati okokból használnak, de a kéménybélelés itt sem elhagyható.

További információk a fatüzelés kéményeiről »

Nyílt égésterű készülék kéményei
Jó állapotú hagyományos gázkészülékét is tudja még használni korszerű kéménnyel
Zárt égésterű készülék kéménye
Kondenzációs kazánok nyomásálló és kondenzvíznek ellenálló kéményei
Fatüzelés kéményei, kéménybélelés
A hangulatos kandallók is csak korszerű kéménnyel biztonságosak

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...