Egyedi kémények

A csak egy lakás égéstermék elvezetését ellátó kéményt egyedi kéménynek hívják. A csatlakozó készülék fajtája szerint megkülönböztetünk:

Nyitott égésterű készülékek kéményei

A nyitott égésterű készülékek az égési levegő pótlására a helységlevegőt használják. A mai napig rengeteg a béleletlen, vagy már átkorrodált béleléssel rendelkező kéményre kötött készülék. Társaságunk a pótlásra, felújításra FuranFlex anyagot használ, amely később, készülék csere után felhasználható kondenzációs kazánok számára.

További információk a nyílt égésterű készülékek kéményeiről »

Zárt égésterű készülékek kéményei

A zárt égésterű készülékek a kültérből szívják az égési levegőt és beépített ventilátoruk segítségével a kéménybe nyomják az égésterméket. A  kondenzációs kazánok elterjedésével a kémény felé támasztott követelmények is változtak, a nyomásállóság mellett nagyobb hangsúlyt kap a savas kondenzvíznek való ellenállás. Legtöbb a Társaságunk által beépített kémény Tricox gyártmány.

További információk a zárt égésterű készülékek kéményeiről »

Fatüzelés kéményei

Fatüzelést egyre inkább csak esztétikai és hangulati okokból használnak, de a kéménybélelés itt sem elhagyható.

További információk a fatüzelés kéményeiről »

Nyílt égésterű készülék kéményei
Jó állapotú hagyományos gázkészülékét is tudja még használni korszerű kéménnyel
Zárt égésterű készülék kéménye
Kondenzációs kazánok nyomásálló és kondenzvíznek ellenálló kéményei
Fatüzelés kéményei, kéménybélelés
A hangulatos kandallók is csak korszerű kéménnyel biztonságosak

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...