Szellőzőjáratok bélelése

Szellozes 3Műemléképület szellőzőrendszerének VentilFlex anyaggal történő felújítása - 1.

Műemlék épületek restaurálásakor és hibásan összeszerelt új rendszerek utólagos bélelésekor használjuk a Kompozitor Kft. erre a kifejlesztett kompozit műanyag bélelő anyagát az Ventilflex-et.

Az anyag teljesíti a légvezetékekre vonatkozó legszigorúbb nemzetközi előírásokat.

Kivitelezése hasonló módon történik, mint a gyártó egyéb felhasználási területekre kifejlesztett kompozit anyagai esetében. A hosszában félbehajtott béléscsövet a kürtőbe való behúzása után levegővel felfújjuk és gőz átáramoltatásával bekeményítjük. A béléscső felveszi a kürtő alakját, követi a függőlegestől való eltérését, csatlakozó elemek nélkül változtatható az átmérő és az irány.

Európában, Skandináviában igen elterjedt a Ventilflex használata, Magyarországon most kezdik felfedezni az egyéb eljárásokkal szembeni előnyeit.

 Szellozes 1Műemléképület szellőzőrendszerének VentilFlex anyaggal történő felújítása - 2.

 Ventilflex 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...