Szellőzőjáratok bélelése

Szellozes 3Műemléképület szellőzőrendszerének VentilFlex anyaggal történő felújítása - 1.

Műemlék épületek restaurálásakor és hibásan összeszerelt új rendszerek utólagos bélelésekor használjuk a Kompozitor Kft. erre a kifejlesztett kompozit műanyag bélelő anyagát az Ventilflex-et.

Az anyag teljesíti a légvezetékekre vonatkozó legszigorúbb nemzetközi előírásokat.

Kivitelezése hasonló módon történik, mint a gyártó egyéb felhasználási területekre kifejlesztett kompozit anyagai esetében. A hosszában félbehajtott béléscsövet a kürtőbe való behúzása után levegővel felfújjuk és gőz átáramoltatásával bekeményítjük. A béléscső felveszi a kürtő alakját, követi a függőlegestől való eltérését, csatlakozó elemek nélkül változtatható az átmérő és az irány.

Európában, Skandináviában igen elterjedt a Ventilflex használata, Magyarországon most kezdik felfedezni az egyéb eljárásokkal szembeni előnyeit.

 Szellozes 1Műemléképület szellőzőrendszerének VentilFlex anyaggal történő felújítása - 2.

 Ventilflex 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...