Zárt égésterű készülékek kéményei

 

tricox 2Kondenzációs gázkészülékek nyomásálló rendszere2018 óta már kizárólag az ERP előírásoknak megfelelő, energiatakarékos, környezetbarát kondenzációs kazánok telepíthetők. A korszerű kazánok korszerű égéstermék elvezetést igényelnek. Alapkövetelmény, hogy a teljes rendszer megfelelően nyomásálló legyen. A nyomásállóság biztosítja, hogy a készülékbe épített ventilátor a helység levegőjétől függetlenül tudja beszívni az égéshez szükséges levegőt és a szabadba kényszeríteni a keletkező égésterméket. Az égés ilyen módon a lakások belső légterétől elkülönítve történik, ezért hívjuk a rendszert zárt égésterűnek.

A zárt égésterű kondenzációs készülékek számos tulajdonságban léptek túl a nyílt égésterű elődeiken, de talán a legnagyobb eredmény a balesetveszély (szén-monoxid-mérgezés) esélyének minimálisra csökkentése.

A kondenzációs kazánok működése közben üzemszerűen keletkezik nagy mennyiségű kondenzvíz, ami szintén igényli a rendszer tömörségét és gondoskodni kell a csatornába történő elvezetéséről is.

A rendszer tömörségét hitelesített nyomásmérő műszerrel ellenőrizzük a szerelés végén, amit a kéményseprők az átadás-átvétel során egy ellenőrző méréssel kontrolálnak általában.

A nyomásálló, vízálló rendszereket úgy lehet létrehozni, ha minőségi elemekből állítjuk össze az égéstermék elvezetést.

Társaságunk az egyedi rendszerek szerelését hosszú évek óta TRICOX anyagokkal végzi!   

Az egyedi égéstermék rendszerek szerelését igény esetén a gázkészülék cseréjével együtt végezzük (tervezéstől-átadásig)!Tricox logo

 

 


Nyomtatás