Zárt égésterű készülékek kéményei

 

tricox 2Kondenzációs gázkészülékek nyomásálló rendszere2018 óta már kizárólag az ERP előírásoknak megfelelő, energiatakarékos, környezetbarát kondenzációs kazánok telepíthetők. A korszerű kazánok korszerű égéstermék elvezetést igényelnek. Alapkövetelmény, hogy a teljes rendszer megfelelően nyomásálló legyen. A nyomásállóság biztosítja, hogy a készülékbe épített ventilátor a helység levegőjétől függetlenül tudja beszívni az égéshez szükséges levegőt és a szabadba kényszeríteni a keletkező égésterméket. Az égés ilyen módon a lakások belső légterétől elkülönítve történik, ezért hívjuk a rendszert zárt égésterűnek.

A zárt égésterű kondenzációs készülékek számos tulajdonságban léptek túl a nyílt égésterű elődeiken, de talán a legnagyobb eredmény a balesetveszély (szén-monoxid-mérgezés) esélyének minimálisra csökkentése.

A kondenzációs kazánok működése közben üzemszerűen keletkezik nagy mennyiségű kondenzvíz, ami szintén igényli a rendszer tömörségét és gondoskodni kell a csatornába történő elvezetéséről is.

A rendszer tömörségét hitelesített nyomásmérő műszerrel ellenőrizzük a szerelés végén, amit a kéményseprők az átadás-átvétel során egy ellenőrző méréssel kontrolálnak általában.

A nyomásálló, vízálló rendszereket úgy lehet létrehozni, ha minőségi elemekből állítjuk össze az égéstermék elvezetést.

Társaságunk az egyedi rendszerek szerelését hosszú évek óta TRICOX anyagokkal végzi!   

Az egyedi égéstermék rendszerek szerelését igény esetén a gázkészülék cseréjével együtt végezzük (tervezéstől-átadásig)!Tricox logo

 

 

Hírek, újdonságok a kémények világából

Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek vége, méregdrága lesz a csere

Ma már létezik olyan kéményfelújítási rendszer, amiben vegyes üzemű készülékeket is működésre lehet bírni. Ezekben maradhatnak hagyományos gépek, és kondenzációsokat is be lehet szereltetni. Csupán egy hozzáértő mérnökre van szükség, aki megvizsgálja az adottságokat, és elmondja, milyen termékekkel lehet ezt kivételezni úgy, hogy az a jogszabályoknak is megfeleljen.

Bővebben ...
CONSTRUMA DÍJ 2021

CONSTRUMA DÍJ 2021 - KREA K2+ béléscső rendszer gyűjtőkémények korszerűsítéséhez

A KREA K2+ gyűjtőkémény bélelő rendszer, amely lehetővé teszi turbós és kondenzációs kazánok együttes kémény használatát 2021-ben – egyedüli magyarként - Construma díjat kapott! Különösen büszkék vagyunk rá, mert társaságunk is részt vett a rendszer kifejlesztésében és szakmai bevezetésében!

Bővebben ...
Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Van megoldás a gyűjtőkéményes készülékcserékre?

Nem létezik olyan kazántípus, amelyről kijelenthető, hogy biztosan illeszthető egycsatornás gyűjtőkéményhez. Mint ahogyan az sem, hogy az ilyen típusú füstelvezetőkön lehetetlen a készülékcsere. A megoldás a tervező kezében van, de szüksége van a kéményseprőkkel, a társasház többi lakójával és a készülékgyártóval való együttműködésre, de csak idő kérdése, hogy mikor válik szükségessé a kémény teljes átépítése.

Bővebben ...