Zárt égésterű készülékek kéményei

tricox 2Kondenzációs gázkészülékek nyomásálló rendszere2018 óta már kizárólag az ERP előírásoknak megfelelő, energiatakarékos, környezetbarát kondenzációs kazánok telepíthetők. A korszerű kazánok korszerű égéstermék elvezetést igényelnek. Alapkövetelmény, hogy a teljes rendszer megfelelően nyomásálló legyen. A nyomásállóság biztosítja, hogy a készülékbe épített ventilátor a helység levegőjétől függetlenül tudja beszívni az égéshez szükséges levegőt és a szabadba kényszeríteni a keletkező égésterméket. Az égés ilyen módon a lakások belső légterétől elkülönítve történik, ezért hívjuk a rendszert zárt égésterűnek.

A zárt égésterű kondenzációs készülékek számos tulajdonságban léptek túl a nyílt égésterű elődeiken, de talán a legnagyobb eredmény a balesetveszély (szén-monoxid-mérgezés) esélyének minimálisra csökkentése.

A kondenzációs kazánok működése közben üzemszerűen keletkezik nagy mennyiségű kondenzvíz, ami szintén igényli a rendszer tömörségét és gondoskodni kell a csatornába történő elvezetéséről is.

A rendszer tömörségét hitelesített nyomásmérő műszerrel ellenőrizzük a szerelés végén, amit a kéményseprők az átadás-átvétel során egy ellenőrző méréssel kontrolálnak általában.

A nyomásálló, vízálló rendszereket úgy lehet létrehozni, ha minőségi elemekből állítjuk össze az égéstermék elvezetést.

Társaságunk az egyedi rendszerek szerelését hosszú évek óta TRICOX anyagokkal végzi!   

Az egyedi égéstermék rendszerek szerelését igény esetén a gázkészülék cseréjével együtt végezzük (tervezéstől-átadásig)!Tricox logo

 

 

 

Kémény kalkulátor

Építkezés, felújítás vagy a fűtésrendszer korszerűsítése során az egyik legfontosabb döntések egyike a megfelelő kémény kiválasztása. Ahhoz, hogy a kémény optimálisan teljesítsen és biztonságos legyen, számos tényezőt kell figyelembe vennie. Egyedi kéményeink között találhatóak nyílt illetve zárt égésterű készülékek, valamint fatüzeléses kémények is. Gyűjtőkéményeink között pedig, vegyes KREA K2+ kémények és termofor gyűjtőkémények is.

Kémény kalkulátorunk megkönnyíti Ön számára a megfelelő kémény kiválasztását, típus és ár szerint is egyaránt. A szükséges adatok megadása után könnyedén rendelkezésére áll az Ön igényeit maximálisan kielégítő készülék , így nem kell aggódnia, hogy nem tudja melyik a megfelelő kémény otthonában.

Tovább a kémény kalkulátorra

Hírek, újdonságok a kémények világából

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk.

Cégünk egy újabb mérföldkőhöz ért, hiszen saját telephelyünkre költöztünk. Az új címünk, 1097 Budapest, Hentes u. 11-13., jól megközelíthető helyen található és könnyen elérhető

Bővebben ...

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...