ADJA MEG KÉMÉNYE PARAMÉTEREIT,
KALKULÁLJON ÁRAT ÉS RENDELJE MEG PÁR KATTINTÁSSAL!

Hírek, újdonságok a kémények világából

Szerelés vagy karbantartás? Nem mindegy!

Noha egyre több felhasználóban tudatosul, hogy a gázkészülékeket célszerű évente egyszer karbantartani, sok esetben mégsem hívnak szerelőt. Elbliccelik, mint a fogmosást a gyerekek. A következményeket könnyű kitalálni, akkor rohannak szakember után, amikor már „fájdalmassá válik” a helyzet, viszont még ekkor is úgy próbálják azt beállítani, hogy csupán egy kis takarításra vagy egyéb apró beavatkozásra lesz szükség. Javítás helyet karbantartásra invitálják tehát a szakembert, aki a helyszínen szembesül vele, mi is a helyzet valójában.

Bővebben ...

Gázkészülékek égőjének beszabályozása

Még a fűtésszereléshez valamelyest konyítók között is találni szép számmal olyanokat, akik úgy gondolják, egy gázkazánt elég csupán rákötni a rendszerre, s onnantól a berendezés teszi a dolgát a maga gyárilag beállított paraméterei, adottságai szerint. Nos, egy vegyes tüzelésű kazán tényleg így működik, a gázkazánok, különösen a modern, széles tartományú modulációra képes kondenzációs készülékek beüzemelése azonban a beállítást is magában foglalja, hiszen a gyári beállítások nem feltétlenül szolgálják a legoptimálisabb üzemet.

Bővebben ...

Gyűjtőkémény-felújítás egy nap alatt

Szerencsés – és ritka – együttállás, ha a magyarországi épületgépészeti szaksajtó egy magyar innovációról számolhat be. Igaz, esetünkben maga a problémakör is jellegzetesen magyar, vagy legalábbis kelet-európai, a Lajtától nyugatra ugyanis nem nagyon fordult elő, hogy olyan társasházi kéménymegoldásokkal álljanak elő, amely lehetővé teszi, hogy egy kürtőre több lakás is csatlakozzon.

Bővebben ...