1117 Budapest, Budafoki út 183.
Tel.: 464-5881, 464-5812
Fax: 464-5882
E-mail: info@diametrus.hu
Diametrus
Kutató, Fejlesztő, Szolgáltató Kft.
Nyitólap
Esővíz elvezetők rekonstrukciója


Az 1960-as, 80-as években az építés során a több emeletes társasházak esetében az esővíz függőleges elvezetését sok esetben 100-150 mm átmérőjű, egymásba illesztett eternit csövekkel valósították meg. Ezek nyomvonalai az épület külső falain belül húzódnak.

Az eternit csövek jelentős mechanikai szilárdsággal rendelkeznek (a minimális éltörő nyomóerő alapján a csövek három osztályba - 60, 90 és 120 - sorolhatók), de a lakóépület szerkezetében történő mozgásoknak ellenállni nem tudnak, elrepedeznek, eltörnek.

Az eternit csövek az MSZ 17215/2-86 szerinti II/3 (gyengén agresszív) agresszivitási alosztálynak megfelelő korróziós hatásnak állnak ellen. Évtizedes használat alatt az amortizáció olyan mértékű lehet, hogy az esővizet átengedő eternitcső már beázás-szerű nyomot hagy a lakóterek falain.

E problémákra megoldást jelenthet, ha a függőleges járatot teljes hosszában kibontják, és a csöveket kicserélik. Az érintett lakásokban történő falbontások komoly megterhelést rónak a lakókra.

Ennél olcsóbb, és összehasonlíthatatlanul kényelmesebb megoldás a csapadék elvezető járat FuranFlex-szel történő bélelése. Az illesztésektől mentes, folytonos béléscső falbontás nélkül behelyezhető, bekeményíthető. Mivel a FuranFlex a gázkéményekben lecsapódó savas kémhatású folyadékkal szemben is ellenálló, kiválóan alkalmas a gyengén agresszív csapadékvíz elvezetésére.

Felmérőink ipari kamerás vizsgálat után árajánlatot adnak a bélelésre.

Kéménybajok
Egyedi kémények bélelése
Túlnyomásos gyűjtőkémény
Új technológia!
Kerámia gyűjtőkémények (Schiedel, Leier) átalakítása
Ipari kémények felújítása
Szerelt kémények építése
Zárt égésterű készülékek
kéménye
Esővíz elvezetők
rekonstrukciója
Szellőzőjárat tisztítás
Betonfúrás
Egyéb szolgáltatásaink
Fényképek, videók
Referenciák
Önről
Rólunk
Kapcsolat